Videopartner

Strategie VAN JOUW VIDEOCONTENT

STRATEGIE

Imagine People helpt naast het produceren organisaties met een videocontentstrategie. Want een goede productie maken is 1, maar zorgen dat het vervolgens de doelgroep bereikt is 2. Daarnaast is het belangrijk om stil te staan hoe je het gaat doen voordat je start met een productie. En waar je het gaat plaatsen, want een facebookvideo is anders dan een video op jouw website. Kortom; er wordt veel content gemaakt. Wij zorgen ervoor dat jouw content er tussen uit stijgt. In de strategiesessie houden we alles tegen het licht.

– Sluit de video aan bij jouw doelgroep?
– Hoe versterkt video jouw merk?
– Hoe zorgt het voor meer leads of sales?

Bepaal je van tevoren geen heldere strategie dan is de kans groter dat je met hagel schiet. Bepaal je doelgroep, gebruik een contentkalender, check hoe je later gaat meten en gebruik handige formats of canvasmodellen, zoals het 3H model. Dit model zorgt ervoor dat je structuur en segmenten aanbrengt binnen jouw content.

Samen bepalen we het vertrekpunt en zorgen we dat er een stevige basis staat voordat we gaan produceren!

HELP! HET 3H MODEL?

Zegt het 3H model jou niets, dan lichten we het kort toe voor je.

Hero content is de content die jou als marketeer een vreugdedansje laat doen. Het is impactvolle content die je slechts enkele keren per jaar inzet om in korte tijd jouw volledige doelgroep te bereiken en merkbekendheid te genereren. Dit is de content waar je viralmee wilt gaan omdat het mensen prikkelt en dus stimuleert om de content te delen met anderen.

Hub content is bedoeld om het gesprek aan te gaan met jouw doelgroep. Het is thematische content dat met een vaste regelmaat wordt verspreid, zodat jouw doelgroep elke keer weer klaar zit om de nieuwe content te bekijken. Denk bijvoorbeeld aan wekelijkse vlogs, een live FAQ-sessie, achtergrondverhalen of een kijkje behind the scene.

Hygiene content is in vergelijking tot Hub en Hero misschien dan wel niet zo spannend, maar vormt een belangrijke basis voor het 3H-model. Het gaat hand in hand met SEO (search engine optimalisation) omdat dit de content is waar jouw doelgroep naar op zoek gaat als ze meer willen weten over jouw product of merk. Dit is de content die bovenaan de lijst met zoekresultaten moet belanden, wanneer jouw doelgroep aan het googlen is.

Contact

IMAGINE PEOPLE – VIDEO EN ANIMATIE UTRECHT

VLOGS – PROMOTIEVIDEO’S – INSTRUCTIEVIDEO’S – RECRUITMENTVIDEO’S – ANIMATIES – COMMERCIALS – SOCIAL CONTENT – EVENTVIDEO’S – INFOGRAPHICS

030-8781533 of mail naar info@imaginepeople.nl

Imagine People
Maliesingel 38
3581 BK Utrecht