Het verhaal van Achai

Droogte en geweld zorgen voor problemen in Zuid-Sudan. 4,5 miljoen kinderen worden bedreigd door honger. World Vision helpt kinderen aan voedsel en leert de bevolking hoe ze moeten omgaan met de sterk veranderende weersomstandigheden in Zuid-Sudan.

HET IDEE
Om de problemen in Zuid-Sudan onder de aandacht te brengen is er gekozen om een aansprekende animatie in te gaan zetten. Samen met V1 communicatie hebben we om de tafel gezeten en gekeken hoe we dit aangrijpende verhaal zouden kunnen overbrengen. Er stond al snel een concept dat volledig aansloot bij de doelgroep, schoolgaande kinderen.

DE UITVOERING
Er werd een verhaallijn geschreven. Als snel kwam Achai tot stand, die ook echt bestaat. Even later werd een symbool ontworpen…de broodtrommel. Imagine People kreeg de taak om de broodtrommel tot leven te wekken. Maar hoe? Met stopmotion! Stopmotion is een creatieve uitvoering waarmee je in staat bent om een verhaal op een creatieve en indringende manier tot leven te wekken. De gekozen voice-over is natuurlijk bijzonder en vertelt het verhaal als een sprookje. Samen met de gekozen muziek is er een mooie balans ontstaan tussen een aansprekende creatie met een serieuze ondertoon.

World_Vision_Logo.svg

Contact

  IMAGINE PEOPLE – VIDEO EN ANIMATIE UTRECHT

  VLOGS – PROMOTIEVIDEO’S – INSTRUCTIEVIDEO’S – RECRUITMENTVIDEO’S – ANIMATIES – COMMERCIALS – SOCIAL CONTENT – EVENTVIDEO’S – INFOGRAPHICS

  030-8781533 of mail naar info@imaginepeople.nl

  Imagine People
  Maliebaan 92
  3581 CX Utrecht